İlaç Sektörü

UZUV KAYBI YAŞAYAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ ROBOTELLER SAĞLANMAYA BAŞLANDI

Başta çocuklar olmak üzere el ve parmak kaybı veya deformasyonu olan bireyler için 3D yazıcılarla kişiye özel ölçü ve niteliklerde üretilip, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz temin edilen Robotellerle bugüne dek 450’nin üzerinde çocuğun hayatına dokunan Robotel Derneği, deprem felaketinden etkilenen çocukları önceliklendiriyor.

Derneğin, depremden etkilenen bölgelerde ihtiyaç belirlemek amacıyla sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve doktorlarla temaslar gerçekleştirdiğini belirten Robotel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Okumuş, “Roboteller protez ya da protez yerine geçen tıbbi cihaz değil, basit kavrama işlemi yapabilen moral destek aparatlarıdır. Bunları kullanmak için başvuranın bilek ve/veya dirsek eklemi olması, tüm tıbbi müdahalelerin tamamlanmış ve yaraların tamamen iyileşmiş olması gerekli. Yaralar kapanmadan ölçü almak ve deneme yapmak mümkün olmuyor. Deprem felaketinde uzuv kaybı yaşayan minik bir kız kardeşimize Robotelini ulaştırdık, bir diğeri için istediği tasarımla Robotelini hazırladık ve bize başvuruda bulunan bir genç kız kardeşimiz için son aşamaya geldik” dedi.

İlk Robotel Enkazdan 103’üncü Saatte Kurtarılan Kız Çocuğuna

Robotel Derneği’nin, bugüne dek 450’den fazla çocuk için, onların büyümeleri paralelinde gelişen ihtiyaçları doğrultusunda 1500’den fazla Robotel ürettiğini ve travma nedeniyle uzuv kaybına uğrayan kişilere de yardım eli uzattığını ifade eden Serdar Okumuş, “Yaraların iyileşmesiyle birlikte derneğimize başvuruların da artmasını ön görüyoruz. Depremde 103 saat sonra enkaz altından kurtarılan minik bir kız kardeşimize Robotelini ulaştırdık. Robotellerimiz, açık kaynak kodlu tasarım modelleri ve 3D yazıcılarda düşük maliyetle üretildiği için, çocuğun gelişimine uygun olarak her büyüme evresinde yenileniyor. Kendisinin bedensel büyümesi doğrultusunda yeni Robotel üretimi için takibimiz sürüyor” şeklinde konuştu.

Adıyaman’lı Depremzede Kız Çocuğu, Pembe Prenses Eli İstedi

Robotellerin, çocukların tuttukları takımların, beğendikleri süper kahramanların ya da masal karakterlerinin renkleri gibi eğlenceli tasarımlarla moral ve özgüven desteği ile sosyalleşme imkanı da sunduğunu söyleyen Serdar Okumuş, “Bize başvuruda bulunan bir diğer kız kardeşimiz de bizden pembe bir prenses eli istedi. Ölçüleri aldık ve açık kaynak kodlu modellerden birini kullanarak tasarımı hazırladık. 3D yazıcı ile baskı ve montaj aşamaları da tamamlanmak üzere. Kızımızın istediği pembe prenses elini bir hafta içerisinde kendisine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Robotel Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Okumuş sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir diğer başvuru da Trabzon’da yaşayan bir genç kız kardeşimiz için yapıldı. Onun Roboteli için de son aşamaya geldik. Genç kız kardeşimiz saz çaldığı için, ona farklı bir tasarım yapıldı. Robotellerin moral destek aparatı olarak faydası da tam olarak bu. Çocuklarımız, gençlerimiz basit kavrama hareketi yapabiliyor, bardağını tutabiliyor, bisiklete binebiliyor ya da saz çalabiliyorlar. Bu vesile ile, ihtiyaç sahiplerine başvuru çağrımızı yineliyoruz.”

Robotel Derneğine;

https://robotel.org/robotel-talep-formu/   adresinde yer alan Robotel Talep Formu doldurularak, 

info@robotel.org adresine e posta gönderilerek ve +90 536 035 2371 numaralı telefon hattı üzerinden ulaşılabiliyor.             Roboteller ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılıyor.

Bilgi için:

Süheyla İlhan, PRactice Communication Management  

suheyla@practicecomm.com 

+90 549 525 66 71

Robotel Derneği Hakkında 

Robotel Derneği, doğuştan ya da travma sonucu el ve parmak uzuv kaybı yaşayan bireylere, özellikle çocuklara, 3 boyutlu (3D) yazıcılarla kişiye özel üretilmiş, ekonomik ve kullanılabilir mekanik ellerin ücretsiz paylaşıldığı, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kurumudur. Bireysel ve kurumsal desteklerin yanı sıra Robotel Derneğinin kendi kaynaklarıyla 3D yazıcılarda düşük maliyetle üretilen Roboteller, derneğin sayıları 4 bini geçen gönüllü ağının katkılarıyla katkıları ile hazırlanmakta ve başvuru yapan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılmaktadır. 2014 yılında kurucuları tarafından sivil bir dijital hareket olarak başlatılan ve 2016 yılında dernekleşen Robotel Derneği, 2017 yılında Sabancı Vakfı tarafından Fark Yaratanlar projesi seçilerek; toplumsal sorunları çözmek için uğraşan ve topluma cesaret veren Fark Yaratanlar platformuna dahil edilmiştir. Robotel Derneği, bir sosyal medya grubundan doğan ve bugün tüm dünyada organize olmuş bir “dijital insani iyilik” topluluğu halini alan Enabling The Future hareketinin resmi Türkiye temsilcisidir. Doktorlar, tasarımcılar, mühendislerin gönüllü olarak yer aldığı Enabling The Future iyilik hareketi, tüm dünyada Robotel Derneği gibi ülke ve bölge temsilcilikleri ile büyümesini sürdürmektedir. Robotel Derneği 2014’ten bu yana “kardeşlerimiz” dediği 450’den fazla çocuk için, onların büyümeleri paralelinde gelişen ihtiyaçları doğrultusunda 1.500’den fazla Robotel üretmiş ve travma nedeniyle uzuv kaybına uğrayan bireylere de yardım eli uzatmıştır.

Robotel Nedir?

Roboteller, basit kavrama hareketi yapabilen moral destek aparatlarıdır. Açık kaynak kodlu tasarımlar ve 3D yazıcılarla kişiye özel ve düşük maliyetlerle üretilirler. Gönüllü çalışma desteği ile başvuruda bulunan ihtiyaç sahibinin ölçüleri alınmakta, açık kaynak kodlu modellerle tasarım, baskı, birleştirme süreçleri sonrasında Robotel ihtiyaç sahibine ücretsiz olarak iletilmektedir. Robotel kullanıcılarının bedensel gelişimleri doğrultusunda yinelenen ihtiyaç kapsamında yeni ölçülerle yeni Robotel üretilip ücretsiz ulaştırılmaktadır. Özellikle çocukların tuttukları takımların, beğendikleri süper kahramanların ya da masal karakterlerinin renkleri gibi eğlenceli tasarımlarla moral ve özgüven desteği ile sosyalleşme imkanı da sağlamaktadır. Sadece basit kavrama hareketi bile bisiklete binen, top oynayan kardeşlerimizin hayatında fark yaratmaktadır!

Yorumlar